Voor de Pitbull compact loaders geven we de voorkeur aan Trelleborg!

Header Pitbull

Peecon is vooral bekend omwille van de kippers, de giertanken en de voedermengwagens. Drie jaar geleden startte de Nederlandse constructeur ook met een eigen gamma compact loaders onder de naam Pitbull Compact Loader. Het grootste deel van deze machines wordt uitgerust met Trelleborg T463 banden. We gingen half juli een kijkje nemen.

In de landbouwwereld is Peecon een gevestigde waarde als het over kwaliteitsmachines aangaat. In 2017 werden plannen uitgewerkt om de productiecapaciteit van de Peecon voermengwagens te vergroten. Ook werd er gekeken, mede ook als risicospreiding, naar een extra product om op te nemen in het aanbod om zo een nog breder gamma aan te kunnen bieden. Het oog viel op een compact loader die zowel in de agrarische als in de industriële sector gebruikt kan worden. De synergie in de gebruikte materialen (plaatmateriaal, hydraulische componenten, motoren, etc.) met de andere producten uit het programma was hierbij ook een belangrijk punt. Door uitgebreid onderzoek te doen naar de loaders die de concurrenten aanbieden, bleek er volgens Peeters Group geen enkele machine te voldoen aan de eisen van het bedrijf qua veiligheid, kracht en compactheid. Daarop begon een team van engineers aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie compact loaders.

 

midden-Pitbull

Een breed gamma loaders

Het gamma omvat voor het ogenblik vier verschillende modellen, met de reeks  Pitbull X24, de reeks Pitbull X27 en de reeks Pitbull X28. De hefcapaciteit bedraagt 1.800 kg of 2.300 kg, voor een maximale hefhoogte van 3,27 m. Om de stabiliteit te verhogen, zijn deze machines uitgerust met een vast vooras en een geveerde achteras, dat tevens ook het rijcomfort aanzienlijk vergroot. Het gamma wordt binnenkort verder aangevuld met modellen met een telescooparm, alsook elektrische uitvoeringen en een mini-model voor het gebruik in wijngaarden bijvoorbeeld.

Betrouwbare componenten

De Pitbull Compact Loader wordt volledig in Nederland geproduceerd. Peeters Group gebruikt hiervoor hoogkwalitatieve componenten, en koos ervoor om met vooraanstaande merken te gaan samenwerken. De motoren worden bij Kubota afgenomen, de assen komen van Dana Spicer en de hydrauliek van Linde. Wat de banden aangaat, wordt er grotendeels voor Trelleborg gekozen. Trelleborg is een merk dat al vele jaren bekend is bij de firma Peeters voor de banden voor de Peecon giertanken en Cargo kipwagens. Door het vertrouwen dat er bij de gebruikers al is, was het voor Peeters een gemakkelijke beslissing om de Pitbull compact loaders standaard uit te rusten met Trelleborg banden 400/50-15 T463. Voor het jaar 2020 staan er 500 Pitbull machines gepland in de productie. De bedoeling is dat dit jaarlijks wordt verhoogd met 500 stuks.

De T463

De T463-banden voor licht gebruik werden ontworpen voor landbouw, industrie, turf, sneeuw en hoge snelheidstoepassingen. Ze zijn geschikt voor velgen tot een diameter van 16”. In dit segment beschikt Trelleborg over een zeer uitgebreid gamma, één van de grootste ter wereld. Samen met het uitgebreide aanbod aan velgen, kan Trelleborg complete wielen en oplossingen leveren, van hoge kwaliteit en perfect design. De T463 is beschikbaar in 7 verschillende maten, van 23×8.50-12 tot 400/50-15. Voor de Pitbull besloot Peecon om deze laatste te gebruiken.