Gut Hohen Luckow – Oost-Duitsland

Gut Hohen Luckow. Een moderne boerderij met ongeveer 3.000 melkkoeien. Een bedrijf wat inzet op duurzaamheid en gezonde groei!

Gut Hohen Luckow combineert landbouw en cultuur. Het middelpunt van het uitgestrekte landgoed is het okerkleurige landhuis. Hier kunt u de geschiedenis herbeleven. Het Herrenhuis is ook het centrum van het dorp en daarom zeer belangrijk voor het gemeenschapsleven. Er is een schoolboerderij voor kinderen, maar ook voor leerkrachten en ouders, om op een speelse manier interessante weetjes over de landbouw te leren. Er worden culturele evenementen georganiseerd, u kunt er concerten bijwonen, familiefeesten vieren of als gast verblijven en overnachten in de kamertoren. Dit geeft u ook de mogelijkheid om de unieke collectie terrines van aardewerk en tin en diverse kunstwerken van dichtbij te bekijken.

 

Landbouw met vreugde

Gut Hohen Luckow is een belangrijke werkgever in de regio, ze exploiteren de akkerbouw en melkproductie met moderne knowhow, duurzaamheid en plezier. Belangrijke voorwaarden hiervoor zijn goede houderijomstandigheden met comfort voor de dieren, aangepaste plantenteelt en met competente en tevreden medewerkers.

Doordacht voermanagement

Duurzaam betekent voor ons kwalitatief hoogstaand voedsel produceren zonder de winstgevendheid uit het oog te verliezen om op de markt te kunnen blijven bestaan. De koeien genieten van het comfort van een moderne stal, het doordachte voermanagement en de zorg van geschoold personeel. Wij voeren onze koeien al meer dan 20 jaar met de Peecon Biga voermengwagens. Deze hebben we op meerdere locaties en variëren qua inhoud van 30 m3 t/m 50 m3.

Daarnaast werken we ook met de Cargo schuifbakken voor het transport van onze oogsten en met de Cargo mesttanken voor het vervoeren van mest. De snelle en goede service van Peeters Group zorgen voor continuïteit en bedrijfszekerheid.

Bekijk de website op www.guthohenluckow.de