Peeters Group Worldwide – Boeren over de hele wereld aan het woord

Header Zweden

Met deze keer boeren uit Zweden, Estland en China. Wist u dat de innovatieve landbouwmachines van  Peeters Group door boeren over de hele wereld worden gebruikt? En wist u dat Peeters Group zelfs marktleider is in USA met haar 3 vijzelige Mammoet voermengwagen. In dit bericht vertellen 3 boeren uit Zweden, Estland en China over hun Peeters landbouwmachines. 

Pontus Persson (Månslundagården) in Brösarp –  Zweden

Wie: Boer Pontus Persson
Locatie: Zweden 
Type Boer: Veehouder
Omvang: 500+ koeien
Type landbouwmachine: Mammoet 40 m3
Aangeschaft in: 2015
Beoordeling machine: 5/5 sterren

De boerderij Persson (Månslundagården) uit Brösarp in Zweden is een echt familiebedrijf. Al decennia houden zij een groot aantal koeien in een schitterend gebied in het Zuidoosten van Zweden. De boerderij is gevestigd in een uitgestrekt gebied nabij de bekende heuvels van Brösarp en dichtbij de de baai Hanöbukten. 

Sinds 2015 werkt de familie met een Mammoet 40m3 van de Peeters Group. In totaal hebben ze meer dan 500 koeien te onderhouden. Vanwege het aantal koeien en de manier van voeren (2-3 x per dag), hebben ze in 2015 gekozen voor deze massieve Mammoet met een inhoud van 40m3. Boer Persson: ‘’Ik ben nog steeds iedere dag blij met de aanschaf van deze Mammoet’’. De machine doet zijn naam eer aan. De Mammoet 40m3 overtreft al onze verwachtingen en ik zou hem zeker aanraden aan andere boeren. 

Iedereen op de boerderij is erg tevreden over de machine. Op de vraag hoe zij de kwaliteit van het mixen beoordelen, antwoord de familie eenduidig: ‘’We hebben uitstekend en goed gemengd voer’’. De machine realiseert een mooi rantsoen waardoor onze koeien alle grondstoffen uit voer goed binnenkrijgen en niet meer uitsorteren, aldus de familie. 

Om de kwaliteit én de levensduur van de vijzels te verlengen heeft de familie een RVS slijtrand op de vijzels geplaatst. Hierdoor gaan de vijzels nóg langer mee. Dat zijn kleine slimmigheden waar we uiterst content mee zijn, aldus Perssin. Tot slot wil Persson hier nog aan toevoegen dat de Mammoet vol innovaties zit en dat is waar je als boer blij van wordt. Dat maakt het werk immers makkelijker! 

Tõnu Luur – Estland

Wie: Tõnu Luur
Locatie: Estland 
Type Boer: Veehouder
Omvang: 150 koeien en 150 vaarzen
Type landbouwmachine: 20m3 Twin Future
Aangeschaft in:  2018
Beoordeling machine: 5/5 sterren

Ook in het Noordoosten van Europa zijn de landbouwmachines van Peeters Group in gebruik. In het ‘’kleine’’ Estland met slechts iets meer dan 1 miljoen inwoners, zijn de Peeters landbouwmachines een grote naam. Op het platteland van Estland staat de boerderij Arude Farm waar boer Tõnu Luur circa 300+ dieren houdt. Om zijn 150 koeien en 150 vaarzen te voeren, heeft Boer Tõnu al jarenlang een trouwe Biga Twin Future voermengwagen van de Peeters Group. 

Het voer voor de koeien wordt door Tõnu twee keer per dag gemixt en voor de vaarzen 1 keer per dag. De Boer Tõnu heeft voor de Twin Future gekozen vanwege de ijzersterke mixers en het homogene voer. Boer Tõnu: ‘’Ik ben nog steeds enorm blij met mijn investering van de Twin Future’’. Een gebruiksvriendelijke machine die ook nog eens kwaliteit rantsoen genereert maakt toch iedere boer blij, aldus Boer Tõnu.

Mr Liu – China

Wie: China importeur: Salesmanager Mr Liu
Locatie: China, Dengkou County, inner Mongolia 
Type Boer: Importeur levert aan diverse boeren
Omvang: tot 3000 koeien
Type landbouwmachine: 3 vijzelige voermengwagens
Aangeschaft in: 2020
Beoordeling machine: 5/5 sterren

China is het land van grote getallen, enorme omvang en een enorme economische en algemene groei. Het gigantische land telt maar liefst 300 miljoen boeren. Dit is 23% van de gehele bevolking. 

In China heeft Peeters Group een groot aantal enorme voermengwagens rijden. Om de grote markt van China te bedienen heeft Peeters Group een vaste importeur die de voermengwagens importeert. Om de boeren de juiste mate van service en kennis te bieden, werkt Peeters Group nauw samen met de importeur. 

De importeur heeft in China diverse voermengwagens geleverd aan Chinese boeren. China kent veel grote boerderijen waarbij het houden van 3000+ koeien én 5 keer per dag voeren geen uitzondering is. Om deze koeien van kwalitatief en homogeen voer te voorzien, zijn robuuste en betrouwbare voermengwagens met een gigantische inhoud onmisbaar. Daarom heeft Peeters Group voor de importeur diverse voermengwagens tot wel 60m3 geproduceerd met 4 ijzersterke vijzels.