Compact Voeren met de Compact Feed mixer van Peeters Group

Peeters-group-compact-voeren

Wat is compact voeren?

Compact Voeren is een vorm van TMR-voeren (Total Mixed Ration), overgewaaid uit Denemarken. Met compact voeren worden, naast gras en maïs, alle krachtvoeders, losse grondstoffen en mineralen met water gemengd in één rantsoen. Door op deze manier te mengen wordt een homogeen rantsoen gerealiseerd. Dit zorgt ervoor dat bij iedere hap van de koe de voeding dezelfde samenstelling bevat. De gezondheid van de koe staat centraal bij Compact Voeren.

Nieuw: Compact feeding vijzels

In samenwerking met verschillende onafhankelijke voeradviseurs en melkveehouders heeft Peeters Group een speciale Compact Feed Mixer ontwikkeld. De binnenkant van de mengkuip is zodanig aangepast dat er geen ruimtes onbenut blijven en er overal goede menging plaatsvindt.

De speciaal ontworpen Compact Feeding vijzels worden met precisie afgesteld op de mengkamer en sluiten perfect aan op de bodem en mengkuip. Deze vijzels zorgen voor een homogeen gemengd rantsoen in een zeer kort tijdsbestek. Doordat het mengproces extreem snel plaatsvindt, kan de gebruiker zelf bepalen hoe kort hij het rantsoen wil snijden. Als een langer product gewenst is, kan er gekozen worden om direct te lossen. Door op deze manier te mengen levert het een gigantisch voordeel ten opzichte van de concurrentie. Je bepaalt zelf hoe fijn je het rantsoen snijdt.

Door het gericht mengen met een focus op het compact voeren heb je zelf de efficiëntie van het TMR mengsel, de arbeidsuren en het brandstofverbruik in de hand.

Wij raden alle melkveehouders aan om magneten te plaatsen op de arm (extra uitwerper) van de vijzel. Hiermee verwijder je zo veel mogelijk scherp uit het voer. Wij bieden magneten aan voor nieuwe en bestaande Peecon machines, maar natuurlijk ook voor alle andere merken. Dierenwelzijn staat bij ons hoog in het vaandel.

Compact-voeren-vijzels-peeters-group
Peeters Group ontwikkelt speciale vijzels gericht op het compact voeren.

Wat zijn de voordelen van Compact Voeren?

  • Meer rust aan het voerhek, geen selectie mogelijk
  • Meer liguren per koe
  • 5-10% meer meetmelk per koe
  • Gunstige inkoop losse grondstoffen
  • Stabielere pens-pH.

Compact Voeren kent een mengproces in drie fasen:

  1. Losse grondstoffen/krachtvoeders met 50% water: +/- 12 uur van te voren weken
  2. Gras en mineralen toevoegen: 20 minuten mengen
  3. Maïs toevoegen: 15 minuten mengen.

Wanneer je aan de slag gaat met het compact voeren mengproces is het belangrijk dat het mineralenmengsel pas na het inweken wordt toegevoegd. De periode van inweken is nodig omdat deze vitaminen bevat die wateroplosbaar zijn. Door water aan het rantsoen toe te voegen, ontstaat er een plakkerig mengsel van 36-37% droge stof.

Persoonlijk advies over onze voermengwagens

Wilt u meer informatie ontvangen neem dan contact op met ons verkoopteam of stuur een e-mail naar sales@peetersgroup.com

Wij helpen u graag met een goed advies!

Bron: www.agruniekrijnvallei.nl