Voermengwagen vergelijken

Topliner mammoet zelfgetrokken voermengwagen

Bij Peeters Group ontwikkelen én produceren we verschillende soorten voermengwagens onder het merk Peecon. De voermengwagens van Peecon worden allemaal in eigen land ontwikkeld en geproduceerd. 

Wat is een voermengwagen?

Een voermengwagen is een gespecialiseerde landbouwmachine die wordt gebruikt voor het nauwkeurig wegen, mengen en distribueren van totaal gemengd rantsoen voor vee. Een beter rantsoenevenwicht voor koeien kan worden bereikt met als gevolg, een hoger inname niveau. Daarnaast zorgt een goede menging van de voeding ook voor een hogere melkproductie. Goed voor de boer en het vee, want blije koeien betekent een blije boer!

Soorten voermengwagens bij Peeters Group

Bij Peeters vinden we 4 verschillende soorten voermengwagens:

Elke voermengwagen heeft zo zijn eigen voordelen. Zo kiest iedere boer voor een andere voermengwagen. Maar welke voermengwagen is geschikt voor uw bedrijf?

De verschillende voermengwagens vergelijken

Om een keuze te maken tussen de verschillende voermengwagens van Peecon, is het belangrijk om te weten wat de verschillen en vooral de voordelen zijn per soort voermengwagen. We nemen ze met u door.

Vanuit het merk Peecon bieden wij diverse getrokken voermengwagens aan in verschillende uitvoeringen. Zo is er voor iedere boer een ideale uitvoering van een getrokken voermengwagen. 

Het kenmerkende aan een getrokken voermengwagen, is dat deze getrokken wordt door een tractor. 

De naam zegt het al, een zelfladende voermengwagen laadt zelf de voermengwagen met voer. Deze zijn perfect geschikt voor producten die worden uitgehaald met een kuilsnijder en/of verpakt zijn in vierkanten of ronde balen. De zelfladende voermengwagen wordt ook getrokken door een trekker.

In tegenstelling tot de zelfladende en getrokken voermengwagen, rijdt de zelfrijdende voermengwagen zelf langs het vee om deze te voorzien van voer. De zelfrijdende voermengwagen is voorzien van een eigen cabine en een eigen laadfrees zodat de wagen zelf het voer eruit kan halen. De Future mengkuip zorgt voor een perfect homogene menging van het voer. Goed voor de koeien dus!

In de stationaire mixers wordt het homogene rantsoen gemengd én gesneden voordat de voermengwagen dit verdeeld over het vee.