Boer Spierings

Het doel van de organisatie Spierings is om zo veel mogelijk mensen samen te laten komen en kennis te laten maken met het boerenleven. De kinderen van het kinderdagverblijf en ook hun ouders zien hoe het er aan toe gaat, maar ook klanten uit verre omstreken die komen voor de verse kaas en het verse vlees, nemen graag een kijkje.

Gebruikerservaring van Boer Spierings

In 1975 gestart met melkkoeien, later kwam daar ook een sierviskwekerij bij. Dit laatste is recent gestopt. Sinds 2006 houdt Boer Spierings ook vleesvee met de slachterij in eigen beheer. De koeien grazen op natuurgrond van Stichting Natuurmonumenten. Na het bouwen van een nieuwe moderne stal voor de melkkoeien, is Spierings de melk gaan verwerken tot kaas en consumptiemelk. Deze producten, en ook het vlees van de Brandrode koeien verkopen ze in de eigen Landwinkel onder het merk Boer Spierings. Sinds 2020 runt Spierings ook een kinderdagverblijf met meer dan 50 kinderen. Op dit moment hebben ze zo’n 86 melkkoeien en jongvee en 150 vleesvee Brandrode runderen.

In totaal heeft Spierings 28 mensen in dienst, plus een groot deel van de familie die ook meewerkt in het bedrijf. Het machinepark bestaat op dit moment uit 2 grote tractoren, een aantal werktuigen, 1 grote loader en 1 Pitbull.

Door een beursbezoek in Hannover en een fabrieksbezoek aan Peeters Group in Etten-Leur werd de familie Spierings positief verrast door Pitbull. De loader die Spierings eerst in gebruik had, was een lichter model. Ouweheer Spierings vond het noodzakelijk om een zwaarder model met meer hefvermogen aan te schaffen. Doordat de Pitbull de mogelijkheid biedt om met allerlei aanbouwmogelijkheden te werken, werd de keuze makkelijk! Door de degelijke bouw en doordat de Pitbull echt hufterproof is (met name door de giek in combinatie met de rvs motorkappen), het gemak in onderhoud en de prettige lage instap was de familie Spierings overtuigd.

Omdat veiligheid van groot belang is bij Spierings, vinden zij het erg prettig dat hij standaard voorzien is van een vierpuntsdak, de uitschuifbeveiliging en de pendelas met star knikpunt. Doordat er veel gewerkt wordt met o.a. grote pakken stro, is een veilig dak geen overbodige luxe. De Pitbull van Spierings is voorzien van een 100% inschakelbare sperfunctie, wat veel gebruikt wordt bij kuilschuifwerkzaamheden. Door deze keuze is de Pitbull ook voorzien van een interne rem. Door de hydrostatische rem in combinatie met de interne handrem is dit ook een prettig gevoel en het werkt uitstekend. Door de mogelijkheid van ‘hand-inching’ wordt het vegen van een groot stuk parkeerterrein en erf ook echt een eenvoudige klus, dit werkt echt heel fijn.

“De werkgever is en voelt zich verantwoordelijk voor het personeel en dat maakt de Pitbull echt een fijne machine”, aldus de heer Spierings.

De Pitbull wordt ingezet voor allerlei werkzaamheden en is een echte alleskunner. Voerschuiven in de verschillende stallen, uitmesten van stallen, laden van mengwagens, maar ook het laden en lossen van pallets voor de boerderijwinkel. Zelfs het ophogen van de tuin, de grond hiervan inrijden en egaliseren ging erg prettig. Amper een half jaar na aanschaf staat er al ruim 700 uur op de teller.

Op alles zijn verbeterpunten aan te merken. Een verwarmbare stoel en stuur zou geen overbodige luxe zijn volgens Spierings. Een dichte cabine bied hier de oplossing voor. De Pitbull is geleverd door de regiodealer, het contact en de geboden service is erg prettig.

Als afsluiting gaf Spierings aan dat er zelfs een lijst is om de medewerkers in te plannen wanneer zij de Pitbull kunnen én mogen gebruiken. “De Pitbull is echt een vervanger is voor de kruiwagen, maar ook zeker voor je rug. Gezondheid is belangrijk en een rug heb je eenmalig. Een Pitbull neemt die functie over en we zijn dus erg blij met deze machine!”