G.A. Allen – Noord-Ierland: De Pitbull is losgelaten

Pitbull compact G A Allen

De Pitbull Compact Loader werd het eerst gezien in Noord-Ierland op de Winter Fair van 2019 en trok echt de aandacht. Met een bewogen 2020 is G.A. Allen nu blij het jaar op een hoogtepunt af te sluiten met de eerste twee compact loaders die aan hun nieuwe woningen worden geleverd. De krachtpatser maakte indruk op de demo op de boerderijen van de klanten! De Cowans hebben een melkveehouderij en probeerden de Pitbull rond hun bedrijf uit en waren verbaasd hoe wendbaar en veelzijdig de machine was.

Gordon Wilson liet de Pitbull met gemak werken aan het schoonmaken van kippenstallen.

Neil Allen legde uit: “De veelzijdigheid van de Pitbull is wat ons bij G.A. Allen aantrok in de compact loader. Niet alleen in de landbouw, maar ook in de bouw, het landschap en de recreatiesector, om er maar een paar te noemen. Na een uitstapje naar de Pitbull in Nederland werden we weggeblazen door de handigheid van de compact loader en het feit dat elke boerderij er een had op het continent.”

Samen met de hulp van een paar vertalers leerden we van de boeren in Nederland dat dit hun gereedschap was voor alledaagse taken en dat het hun boerderij meer efficiëntie gaf en het leven gemakkelijker maakte – wat belangrijker kon zijn dan dat.

De Pitbull Compact Loaders worden geproduceerd in een nieuwe, door Peeters Group gebouwde en in Nederland gelegen fabriek van 7.000 m². De fabriek maakt gebruik van de allernieuwste apparatuur, waaronder meer dan 10 robotsystemen, om op een zo efficiëntieuze mogelijke manier producten van hoge kwaliteit te produceren.

Met een breedte van slechts 1,45 m gaat deze lader de uitdaging aan met de meest krappe plekken. De kwaliteit van de Pitbull wordt gegarandeerd door het gebruik van de meest hoogwaardige componenten, zoals bijvoorbeeld de hydrauliek van Linde. Het frame is vervaardigd van hoogwaardig staal en er wordt alleen gebruik gemaakt van A-merk componenten. De machine is standaard uitgerust met een unieke giek die gebruik maakt van een combinatie van Z-kinematic en P-kinematic. Dit maakt de machine zeer krachtig en zorgt voor een perfecte parallelle geleiding.

Het lage zwaartepunt en de schommelas, in combinatie met het starre draaipunt, maakt de Pitbull zeer stabiel en geschikt voor het werken op oneffen ondergrond.

G.A. Allen wil zowel de Wilson als de Cowan-familie bedanken voor hun bedrijf en hun hulp bij het opstarten van de Pitbull in Noord-Ierland. G.A. Allen kijkt uit naar meer units die begin 2021 arriveren, inclusief een demo-unit die klaar staat om te laten zien wat de Pitbull Compact Loader u te bieden heeft.