Familie Nooijens

Een mooi modern bedrijf, het dak van de stallen vol met zonnepanelen, voor velen een voorbeeld van duurzaam ondernemen. Met meerdere Peecon machines in gebruik is de familie Nooijens al jaar en dag een trouwe klant van Peeters Group.

De familie werkt onder andere met een Butler XL voeraanschuiver en een Biga Topliner voermengwagen. Meer melk in minder tijd en met lagere kosten. De Butler voeraanschuiver bespaart dagelijks een hoop extra werk in de stal. “Voorheen moesten wij meermaals per dag onze shovel starten, om het voer aan te schuiven in de stallen. Nu gaat dit volledig automatisch, waar en wanneer ik wil. Ik stel de Butler in en laat hem zijn werk doen wanneer het mij uitkomt. Volledig elektrisch en dus een stuk duurzamer. Daarnaast kan ik ook zonder op en neer te moeten rijden met een gerust hart naar verjaardagen!” Aldus Nooijens.

 

Meer dan een boerderij

En dat komt goed uit. Sinds enkele jaren is bij de boerderij ook een kinderopvang aanwezig, welke wordt gerund door dochter Celina.

Een agrarische kinderopvang waar kinderen spelenderwijs in aanraking komen met de natuur en de dieren. Ze komen ook in de stallen, want natuurlijk hoort ook het verzorgen van de dieren erbij, zoals het aaien en eten geven. Zo kunnen kinderen kennismaken met het buitenleven van een boerderij.

 

De nieuwe generatie

De oudste dochter en ook schoonzoon Patrick zijn inmiddels toegetreden in de onderneming. Tevens is Mariette actief bestuurslid bij coöperatie Friesland Campina. Duurzaamheid is dus een welbekend begrip en veelbesproken thema bij de familie Nooijens. Zowel intern als extern wordt er altijd gekeken naar ontwikkelingen, stil zitten is geen optie. Met de toekomstplannen voor deze prachtige boerderij komt het wel goed.