Melkveebedrijf Mts. Lazeroms-Ossenblok

Al bijna 25 jaar werkt het familiebedrijf gevestigd in Sprundel elke dag voor het melkveebedrijf en de kaasmakerij. Dag in dag uit verzorgen zij de 120 melkkoeien en zijn bezig in de kaasmakerij.

Van generatie op generatie is het melkveebedrijf overgegaan tot het huidige melkveebedrijf en is het samengevoegd met een kaasmakerij. Zodoende heeft het bedrijf nu twee vestigingen in Sprundel. De kaasmakerij en winkel zit op de waterstraat en het melkvee zit op de Bredasebaan. Elke dag verzorgen en melken ze 120 koeien. Daarnaast fokken ze hun eigen jongvee en zijn er 20 koeien voor vleesvee voor de eigen verkoop.

De koeien worden gevoerd met een Biga Future 22m³ wide body

De koeien krijgen elke dag voer uit de Biga Future 22m³ Wide Body. Door de homogene menging blijven de koeien gezond waarmee je dit terug ziet in de melk van de koe. Via onze fokkerij hebben we koeien in onze stallen staan die A2A2 melk geven. Deze soort melk heeft de originele gezonde vorm van eiwit met het Proline enzym, waardoor de melk veel beter verteerd word door de mens . Hierdoor kunnen mensen met een koemelkallergie ‘wel’ deze melk consumeren zonder klachten. Het geeft alleen maar voordelen voor de consument. Het maakt de melk een stuk gezonder.

‘Voor alle kleine klussen gebruiken we de Pitbull Compact Loader X 24-36’

Naast dat de koeien elke dag gevoerd worden, moeten de boxen worden ingestrooid, kalveren hokjes uitmesten en nog veel meer. Doordat de Pitbull Compact Loader multifunctioneel is, maakt dit voertuig het juist makkelijk om dit soort kleine klussen uit te voeren.

‘Door de uitstekende service en prijs/kwaliteit verhouding kiezen wij voor Peeters Group’

De machines van Peeters Group maken de werkzaamheden van melkveebedrijf Mts. Lazeroms- Ossenblok een stuk gemakkelijker. Door het brede aanbod van Peeters Group is er altijd een oplossing die goed past bij de boer. Alleen zo haal je het maximale uit het bedrijf.

 

Onzekere toekomst voor het melkveebedrijf

Door de politieke keuzes is de toekomst van het melkveebedrijf Lazeroms- Ossenblok erg onzeker. Zij vinden dat de politiek de wereldvoedsel productie ernstig beperkt. Hieruit volgt dat zij grote vraagtekens krijgen. Wel blijft het bedrijf innoveren. Zo hebben zij niet alleen een winkel, maar ook zelfbedieningsautomaten die 24/7 beschikbaar zijn voor de klanten.