Tijs Visser

Tijs Vissers Voermengwagen

Bijna 6 jaar geleden begon Tijs Visser, met zijn vrouw Renate met loonvoeren. Inmiddels is hij in heel Nederland een welbekende loonvoerder.

Perfectie in loonvoeren met de Peecon Biga mengwagen

“Het idee ontstond al eerder.” vertelt Visser; “Alleen vanwege de onzekere tijd durfde we het nog niet aan. Het idee bleef echter wel leven.”

Tijs en Renate zagen samen potentie in het voeren van melkvee. Ze zagen dat er, op een andere manier, veel mogelijkheden waren voor zowel de boer als henzelf. Nog voordat de eerste klant gevonden was, gingen Tijs en Renate van start en kochten ze een getrokken mengwagen;

“Een trekker met voorlader en een getrokken wagen is veelzijdiger. Mocht het voeren niet snel genoeg gaan draaien, dan was er altijd de mogelijkheid om de tractor elders in te zetten. Zo konden we de eventuele risico’s verspreiden.”

Een goed begin is het halve werk

De ambitie in de agrarische wereld zat er bij beiden altijd al in. Samen studeerden ze op de agrarische school, sloegen een eigen weg in, maar kwamen elkaar opnieuw tegen in de agrarische wereld. Inmiddels bezorgt Visser voor meer dan 20 bedrijven (3000+ koeien!) oplossingen voor veevoeding in regio Krimpenwaard met 2 voercombinaties. Van ‘s ochtends tot ‘s avonds rijdt Visser met drie medewerkers rond met zijn prachtige JCB, voorzien van een Hekamp kuilhapper en Peecon Biga voermengwagen. Dagelijks zie je ze voorbij komen langs de smalle binnenlandse wegen.

“Ik herinner mijn eerste klant nog goed.” zegt Visser; “De eerste dagen was het stil, maar toen belde een bekende uit de regio. Hij had problemen met zijn machine.”

Dit was de kans om een goede eerste indruk te maken. En dat bleek; die bekende is nog steeds een tevreden vaste klant! Visser organiseerde snel een demo dag, waar meer dan 100 bezoekers op af kwamen. Toen ging het balletje snel rollen!

Een machine op maat gemaakt

Sinds kort is Visser te zien met een unieke nieuwe Peecon Biga Future mengwagen. In samenwerking met Bos mechanisatie heeft Visser gekozen voor de Peecon Biga Future twee vijzelige voermengwagen, welke volledig naar klantwens is ontwikkeld en geproduceerd door Peeters Group.

Luxe uitstraling, robuuste bouw, en op maat gemaakte vijzels. Dat maakt de mengwagen compleet.

De mengwagen heeft een RDW goedkeuring, waardoor Visser veilig van klant tot klant kan rijden. Eenmaal aangekomen bij de klant, ontkoppelt hij zijn shovel van de mengwagen, waarna het laden begint. Omdat de mengwagen over een eigen FPT 6-cilinder dieselmotor beschikt, draaien de mengvijzels tijdens het laadproces en zijn de hydraulische functies altijd te bedienen. De aansturing is ontwikkeld door Gewitech Machinebouw BV, waardoor de machine volledig op afstand te bedienen is. Verder worden machine informatie, camerabeelden en weegresultaten draadloos naar verschillende schermen in de shovel van Visser gestuurd. Hierdoor wordt het ontkoppelen van kabels tot een minimum beperkt. Het is opmerkelijk met welke efficiëntie Visser de mengwagen telkens weer vult met de gewenste rantsoenen van elke klant. Je ziet dat hier jarenlange ervaring achter schuilt.

Voorzien van opties zoals Hardox slijtrand, hydraulische asvering en automatische achterassturing, is de robuuste nieuwe Peecon Biga het nieuwe prachtpraal van het loonvoerbedrijf.

Bij Peeters Group staat innovatie op één. We blijven groeien, we blijven innoveren. Zo ook met de op maat gemaakte mengwagen voor Tijs Visser. De extreem sterke mengwagen zorgt voor vertrouwen bij de klant en een efficiënte melkproductie. We danken Tijs voor het vertrouwen en de fijne samenwerking. De toekomst ziet er voor beide partijen rooskleurig, of beter gezegd ‘Biga-roodkleurig’ uit!

 

De machine in actie!