Interview met…

Kasper Vranken

Stagiair Mechanical Engineering

Kasper loopt sinds enige tijd stage bij Peeters Group. Hij studeert Mechanical Engineering (Werktuigbouwkunde) aan de Zuyd Hogeschool in Heerlen. Samen met zijn stagebegeleider Frank Tuijtelaars verdiept hij zich in het innoveren van onze Pitbull machines.

 

Interview

  1. Vertel eens over jezelf. Wie ben je?

Mijn naam is Kasper Vranken, momenteel ben ik 21 jaar en ik kom uit Stein, Zuid-Limburg. Samen met mijn vader heb ik een gemeenschappelijke hobby, we hebben namelijk twee Fendt Oldtimer tractoren. Deze hebben we samen helemaal gerestaureerd. Naast de oldtimers ga ik in het weekend graag opstap met vrienden en sla ik een trekkertrek evenement zeker niet over.

 

  1. Welke opleiding volg je en hoe past jouw stage bij Peeters Group hierbij?

Momenteel volg ik de opleiding Mechanical engineering (Werktuigbouwkunde) op Zuyd Hogeschool in Heerlen. Binnen de R&D afdeling van Peeters Group vinden er natuurlijk heel veel ontwikkelingen plaats op het gebied van werktuigbouwkunde! Daarom sluit het goed aan bij mijn opleiding.

 

  1. Hoe ben je gekomen bij Peeters Group als stage plaats?

Al van kleins af aan ben ik, dankzij mijn vader, betrokken geweest in de agrarische wereld. Vandaar is ook mijn interesse ontstaan in agrarische machines. Peeters Landbouwmachines is een bekende naam in de agrarische wereld en dat heeft er voor mij toe geleid om contact op te nemen voor een eventuele afstudeerstage. Na de eerste kennismaking en het bespreken van een eventuele opdracht was ik meteen reuze enthousiast!

 

  1. Kun je uitleggen wat je precies komt doen bij Peeters Group?

Samen met Frank Tuijtelaars (Senior engineer R&D) heb ik een opdracht samengesteld, welke betrekking heeft op de doorontwikkeling van de Pitbull, inclusief het plaatsen van alle componenten die in de machine moeten terugkomen.

 

  1. Wat hoop je te leren en heb je al geleerd tijdens jouw stage bij Peeters Group?

In de eerste paar weken van mijn stage heb ik al geleerd om met een ander oog naar machines te kijken. Voorheen keek ik altijd naar het algemene plaatje van een machine,  nu kijk ik meer naar hoe bepaalde problemen worden opgelost in een ontwerp.

 

Verder hoop ik meer te leren over hoe het ontwerpproces van een machine eruitziet. In mijn opdracht is alleen het ontwerpproces meegenomen, maar ik ben ook heel erg benieuwd naar het vervolg hiervan, zoals het prototype bouwen, testen, verbeteren enzovoorts.

 

  1. Waar liggen jouw specialiteiten?

Ik denk omdat ik naast mijn stage vaak werk met soortgelijke machines, het voor mij heel duidelijk is wat er van de machine verwacht wordt.

 

  1. Wat ben je van plan na het behalen van je diploma?

De toekomst laat ik voorlopig nog een beetje open. Ik weet wel dat ik graag als engineer aan de slag wil in de agrarische tak!

Wil jij ook stage lopen bij
Peeters Group?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden: