Op bezoek bij graafwerkzaamheden “De nieuwe Nobelaer” in Etten-Leur.

Loonbedrijf Huijbregts is trotse eigenaar van de nieuwe Peecon gronddumper. Chauffeur Lars gebruikt de gronddumper voor het zware veldwerk en het snelle transport. 

Lars rijdt af en aan met een flinke trekker met hierachter een nieuwe Peecon gronddumper. Goede ervaringen met een Cargo drieasser met haakarmsysteem maakte de keuze voor een nieuwe Cargo eenvoudig voor Loonbedrijf Huijbregts. “Technisch behoren deze dumpers tot de meest robuuste kippers op de markt. Hiermee wordt er zwaar grondwerk snel getransporteerd”, vertelt Lars.

Geheel opmaat geassembleerd

De gronddumpers worden geproduceerd in Etten-Leur en zijn gebouwd met inkoopdelen van de bekende A-merken zoals BPW, Hardox en Wabco. Hierbij is de optie mogelijk om de wagens ook met een Tridec asophanging en Mobil elektronik stuursysteem te produceren, zoals ook deze wagen van Huijbregts. De chauffeur ervaart hierdoor een licht trekkende en goed volgende aanhanger, zelfs volgeladen met 25 ton grond.

Met de goedkeuring van de lokale autoriteiten worden de wagens uitgeleverd met maximale remcapaciteit en gewichtstoelating, in dit geval getoetst door de Nederlandse RDW. Hierdoor zal de Peecon gronddumper veilig over de weg kunnen rijden.

Esthetisch en robuust, de Cargo presteert naar verwachting: hier kunt u al het werk mee verzetten !

 

 

Nieuwe versie cargo dumper

De nieuwste Cargo gronddumpers hebben een metamorfose ondergaan, niet alleen qua uiterlijke vormgeving, maar ook op technisch vlak zijn verbeteringen en aanpassingen doorgevoerd. Tevens zijn er een aantal XL modellen verkrijgbaar voor nog meer laadvolume.

Dankzij deze verbeteringen kunnen de Cargo gronddumpers nog meer aan en meer vervoeren! Bezoek de pagina om alle specificaties van de nieuwste Peecon dumpers te bekijken.