De zelfladende voermengwagen van Peecon Peeters Group

De zelfladende voermengwagens

Zelfladende voermengwagens zijn de alleskunners op het boerenbedrijf. Het zijn eenvoudige kostenbesparende machines waar je een hoop tijd mee terug wint. Een zelfladende voermengwagen zorgt ervoor dat de veestapel steeds hetzelfde gemengde voer aangeboden krijgt. Zowel goed voor de koe als de veehouder!

Zelfladende voermengwagen

De zelfladende voermengwagens van Peecon zorgen voor een optimaal voerproces op de boerderij. De vijzels snijden een diepe kuil in de bodem, waardoor een glad snijvlak achterblijft. Door het gladde snijvlak is inwatering of broei niet mogelijk en blijft de kuil na iedere snijgang verschoond van restvoer. De snij-laadtechniek van de zelfladende voermengwagen vraagt veel minder vermogen dan andere uitkuil systemen.

Voordelen van een zelfladende voermengwagen

  • Ruime besparing van brandstof
  • Slechts één laadvoertuig nodig
  • Perfecte voermenging

Onder de zelfladende voermengwagens vallen bij Peeters Group twee machines:

Biga scoop future zelfladende voermengwagen
Biga scoop future zelfladende voermengwagen

De Biga Scoop Future

Biga Scoop Future De Biga (Twin) Scoop Future is een zelfladende voermengwagen geschikt voor producten die worden uitgehaald met een kuilsnijder en/of verpakt zijn in vierkante of ronde balen. De machine is voorzien van een hydraulische bediende laadklep met een mangaanstalen mes. Dit maakt het mogelijk om te werken met één trekker. De future mengkuip zorgt voor een extra goede bescherming tegen overkoken, in het bijzonder voor een droog rantsoen. De unieke vorm van de Biga Twin Scoop Future zorgt voor extra stevigheid en stabiliteit.  De unieke Peecon Double Action  vijzel(s) zorgen voor een snelle en homogene menging van het voer. De extra dikke vijzel(s) zijn voorzien van een extra losarm voor constante aanvoer tijdens het lossen van het rantsoen.

Bekijk alle Biga Scoop Future voermengwagens
Twin pacman future zelfladende voermengwagen
Twin pacman future zelfladende voermengwagen

Biga Twin Pacman Future

De verticale voermengwagen Biga Twin Pacman Future is voorzien van een Future mengkuip in combinatie met een beladingssysteem en kuilhapper. Deze zelfladende machine biedt een optimaal gebruiksgemak met standaard ingebouwde achteruitrijcamera’s en elektrohydraulische bediening. De Peecon Double Action vijzels zorgen voor een snelle en homogene menging, waardoor iedere veestapel voorzien kan worden van een nauwkeurig en homogeen gemengd rantsoen. De extra dikke vijzels zijn voorzien van een extra losarm voor constante aanvoer tijdens het lossen. Door de unieke constructie van de vijzels vraagt de Biga Twin Pacman Future een veel lagere vermogensbehoefte in vergelijking met andere voermengwagens.

Bekijk de Biga Twin Pacman Future voermengwagen
Peecon voermengwagen succesverhaal
Peecon voermengwagen

“10% meer melkopbrengst dankzij Peecon topliner”

Dries Sweep

Landbouwbedrijf Sweep

Tijs Vissers Voermengwagen

“Perfectie in loonvoeren met de Peecon Biga mengwagen”

Tijs Vissers

Al bijna 50 jaar vakkennis met een glimlach

Met een team van vakspecialisten werken dagelijks met passie om u te helpen bij het vinden van de juiste machine. Voor zowel voermengwagens als gronddumpers, akkerbouwmachines, tanken en klein materieel. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Verschillende soorten voermengwagens

Binnen de Peecon voermengwagens kennen we verschillende soorten voermengwagens. Naast de zelfladende voermengwagen werken we ook met de zelfrijdende voermengwagen en de getrokken voermengwagen.

Topliner mammoet zelfgetrokken voermengwagen
Topliner mammoet zelfgetrokken voermengwagen

De getrokken voermengwagens

De getrokken voermengwagens worden door middel van een tractor aangedreven en getrokken. Deze voermengwagen uit het Peecon assortiment kent drie verschillende soorten uitvoeringen. Met een variërende inhoud tussen de 6m3 en 70m3 zorgen we ervoor dat er voor iedere boer een geschikte uitvoering tussen zit.

Bekijk de getrokken voermengwagens
Twin rapide zelfrijdende voermengwagen
Twin rapide zelfrijdende voermengwagen

De zelfrijdende voermengwagens

Met een zelfrijdende voermengwagen bespaar je jezelf een hoop tijd. De naam zelf zegt het al; de zelfrijdende voermengwagen doet het werk helemaal zelf. Zo kunnen de trekkers tijdens het inkuilen gewoon door met hun werk. De tijdwinst van een zelfrijdende voermengwagen wordt groter naarmate de kuilen en silo’s verder uit elkaar liggen en het aantal te laten producten toe neemt.

Bekijk de zelfrijdende voermengwagens

Wij hebben wereldwijd dealers van Peeters Group

Zoekt u een dealer bij u in de buurt voor een zelfladende voermengwagen? Bekijk hier ons dealernetwerk wereldwijd en bij u in de buurt.

Bekijk onze dealers

Zelf jouw zelfladende voermengwagen samenstellen

Configureer nu zelf uw zelfladende voermengwagen. Zo weet u zeker dat uw machine helemaal past bij uw wensen.

  • Directe indicatie van de totale brutoprijs
  • Bepaal zelf kleur, vermogen, verlichting en meer
  • Direct inzicht in de prijs per optie
  • Download gratis uw configuratie
Configureer nu uw voermengwagen

Meer dan alleen de zelfladende voermengwagens

Bekijk alle brochures

Naast de verschillende soorten voermengwagens bieden we bij Peeters Group een ruim assortiment aan landbouwvoertuigen met de drie merken Peecon, Pitbull en Tulip. Wilt u meer weten onze machines of wilt u zich verdiepen in de technische informatie? Bekijk dan onze brochures of vind meer informatie in de productsheets.

Advies over voermengwagens
Door het grote aanbod aan voermengwagens kunnen we voorstellen dat u enig advies kunt gebruiken over welke voermengwagen het beste geschikt is voor uw bedrijf. In dat geval helpen wij u graag. Als u het contactformulier invult nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.