Peecon zelfrijdende voermengwagen

De zelfrijdende voermengwagens

De zelfrijdende voermengwagen

De beste oplossing voor elke boer! We werken met verschillende voermengwagens van 6m2 tot wel 80 m2 groot. Met een voermengwagen zorg je ervoor dat het vee altijd goed gemengd voer voorgeschoteld krijgt, wat zich doorvertaald in blije koeien, meer melk en beter vlees. Een voermengwagen zorgt dus voor betere kwaliteit.

 

Om zo efficiënt mogelijk het vee te voeren wordt er vaak de keuze gemaakt tussen een getrokken of zelfrijdende voermengwagen. Bij Peeters Group werken we met beide voermengwagens.

 

De zelfrijdende voermengwagen prijs is relatief duurder. Toch kan deze investering onderaan de streep een interessante aankoop zijn. Met een zelfrijdende voermengwagen kun je makkelijker twee keer laden. Bovendien is het met een zelfrijder eenvoudiger om vee in groepen te gaan voeren. 

 

De tijdwinst van een zelfrijdende voermengwagen wordt groter naarmate de kuilen en silo’s verder uit elkaar liggen. 

 

Een zelfrijdende voermengwagen heeft meerdere voordelen. Zo heb je bijvoorbeeld minder knoeiwerk, kun je preciezer laden en kunnen de trekkers tijdens het inkuilen gewoon door met hun werk. Bovendien draait er maar één motor in plaats van twee, dat scheelt weer brandstof. Bij Peeters Group is een zelfrijdende voermengwagen te koop met een laadvermogen van 2400 kilogram. Maar er zijn ook grotere voermengwagens met een laadvermogen tot wel 25600 kilogram. 

 

Voordelen van een zelfrijdende voermengwagen

 • Nauwkeuriger juiste voerhoeveelheid laden
 • Slechts één machine nodig, besparing, onderhoud en brandstof
 • Gemakkelijk twee keer laden
 • Eenvoudiger in groepen te voeren
 • Tijdwinst
Peecon voermengwagen succesverhaal
Peecon voermengwagen

“10% meer melkopbrengst dankzij Peecon topliner”

Dries Sweep

Landbouwbedrijf Sweep

Tijs Vissers Voermengwagen

“Perfectie in loonvoeren met de Peecon Biga mengwagen”

Tijs Vissers
Zelfrijdende voermengwagen de rapide future

Zelfrijdende voermengwagens

Een zelfrijdende voermengwagen is relatief duurder. Toch kan deze investering onderaan de streep een interessante aankoop zijn. Met een zelfrijdende voermengwagen kun je makkelijker twee keer laden. Bovendien is het met een zelfrijder eenvoudiger om vee in groepen te gaan voeren. 

De tijdwinst van een zelfrijdende voermengwagen wordt groter naarmate de kuilen en silo’s verder uit elkaar liggen en het aantal te laten producten toe neemt. 

Maar een zelfrijdende voermengwagen heeft meerdere voordelen. Zo heb je minder knoeiwerk, kun je preciezer laden en kunnen de trekkers tijdens het inkuilen gewoon door met hun werk. Bovendien draait er maar één motor in plaats van twee, dat scheelt weer brandstof.

Voordelen van een zelfrijdende voermengwagen

 • Nauwkeuriger juiste voerhoeveelheid laden
 • Slechts één machine nodig, besparing onderhoud en brandstof
 • Gemakkelijk twee keer laden
 • Eenvoudiger in groepen te voeren
 • Tijdwinst

Dé zelfrijdende voermengwagen van Peecon

De Biga Rapide Future is hét zelfrijdende model van de voermengwagens. Deze Peecon machine is uitgerust met een laadfrees waarmee het voer uitgehaald kan worden.

 

De arm wordt door middel van twee cilinders omhoog en omlaag gebracht. De cilinders staan naast de tunnel waardoor deze snel omhoog en omlaag bewogen kan worden. De laadfrees is uitgerust met FPS (Fiber Pick-up Systeem). Dit unieke systeem zorgt ervoor dat we producten laden in twee draairichtingen. Dit leidt tot meer structuurbehoud tijdens het frezen.

 

Daarnaast is de opbouw van de freesmessen op de frees horizontaal en dus niet spiraalvormig (wat je in de meeste gevallen ziet). Tijdens het frezen wordt het product recht naar achteren gefreesd. Een vijzel in de linker helft van de frees zorgt voor een snelle afvoer van het voer naar de freestunnel. Door het frezen in twee richtingen, de haakse positie van de messen op de frees en de extra vijzel achterin de frees kunnen we een enorm snelle afvoer van het voer richting de mengkuip genereren en hierdoor blijft de structuur optimaal behouden.

 

Door de snelle afvoer van het voer is ook de hoogste capaciteit haalbaar. De freestunnel is één van de breedste op de markt (820 mm) waardoor hier geen beperkingen in freescapaciteit optreden.

Wij hebben wereldwijd dealers van Peeters Group

Zoekt u een dealer bij u in de buurt voor een zelfladende voermengwagen? Bekijk hier ons dealernetwerk wereldwijd en bij u in de buurt.

Bekijk onze dealers
Zelfrijdende voermengwagen de rapide future

Biga Rapide Future

De Biga machines vallen onder het merk Peecon, wat één van de submerken is van Peeters Group. Naast de zelfrijdende voermengwagen beschikt Peecon over meer landbouwmachines zoals machines voor mest- en transporttechnieken en klein materieel. 

De Biga Rapide Future heeft, in tegenstelling tot vele andere zelfrijdende mengwagens, een mechanische aandrijving van mengvijzel(s). Door deze mechanische aandrijving gaat er geen vermogen verloren en kunnen we een minimaal brandstofverbruik realiseren.

Met de Biga Rapide Future verzekert u zich van continuïteit en van een machine die zorgt voor een homogeen gemengd rantsoen. Hierdoor is en blijft uw veestapel in topconditie met als resultaat een optimale opbrengst.

Verschillende types van de Biga Rapide Future:

Download de prijslijst
Voermengwagens bij koeien

Soorten voermengwagens

Naast de zelfrijdende voermengwagens werken we binnen de Peecon voermengwagens ook met andere soorten wagens. Zo breiden we het assortiment ook uit met de getrokken voermengwagen en de zelfladende voermengwagen.

De getrokken voermengwagen

De getrokken voermengwagen van Peecon zijn er in drie verschillende uitvoeringen. Zo is er voor iedere boer wel een geschikte machine variërend van 6m3 inhoud tot wel 70m3. De voermengwagens worden door een tractor aangedreven en getrokken.

De zelfladende voermengwagen

De zelfladende voermengwagens zijn ideaal voor producten die worden uitgehaald met een kuilsnijder en/of verpakt zijn in vierkante of ronde balen. Deze voermengwagens zijn daardoor perfect om met maar één trekker te werken. In de stationaire mixers van Biga wordt het homogene rantsoen gemengd én gesneden voordat de voermengwagen dit verdeeld over het vee.

De stationaire mixer

In de stationaire mixers van Biga wordt het homogene rantsoen gemengd én gesneden voordat de voermengwagen dit verdeeld over het vee.

 

Zelf jouw voermengwagen samenstellen

Configureer nu zelf uw zelfrijdende voermengwagen. Zo weet u zeker dat uw machine helemaal past bij uw wensen.

 • Directe indicatie van de totale brutoprijs
 • Bepaal zelf kleur, vermogen, verlichting en meer
 • Direct inzicht in de prijs per optie
 • Download gratis uw configuratie
Configureer jouw Peecon voermengwagen

Meer dan alleen de zelfrijdende voermengwagens

Bekijk alle brochures

Naast de verschillende soorten voermengwagens bieden we bij Peeters Group een ruim assortiment aan landbouwvoertuigen met de drie merken Peecon, Pitbull en Tulip. Wilt u meer weten onze machines of wilt u zich verdiepen in de technische informatie? Download onze prijslijsten of vind meer informatie in de product sheets.