Pitbull - Compact Loader X-Series

Mini shovel; de krachtigste, compactste en veiligste in zijn soort!

Alles over Pitbull

Maak kennis met de mini shovel. De mini shovel is zeer breed inzetbaar; zowel agrarisch, industrieel, in de groenvoorziening als hobbymatig. In onze brochure ziet u alle voordelen van onze Pitbull Compact Loader.

Knap staaltje werk

Een team van engineers van Peeters Group heeft de afgelopen jaren hard gewerkt. Zij hebben zich beziggehouden met de ontwikkeling van de unieke Pitbull compact loader. Door gebruik van de meest recente technieken en componenten zijn we hierin geslaagd. Dit bracht ons een mini shovel die zich onderscheidt van de rest; Krachtiger, compacter en veiliger!

Dit is mede mogelijk gemaakt door de Dana Spicer assenconfiguratie met pendelende achteras. Deze kan zowel hydrostatisch als elektrisch aangedreven worden op de kleine shovel. De pendelassen zijn al bekend in de zwaardere gewichts­­klassen en worden nu uniek toegepast in onze compact loader. De spoorbreedte is 1010 mm, en ook verkrijgbaar in spoorbreedte 790 mm. De compacte bouwwijze zorgt er ook voor dat de mini shovel te transporteren is op een korte aanhangwagen.

Stabiliteit ontmoet kracht bij de mini shovel

Onze mini shovel is ontworpen met een laag zwaartepunt en pendelas. Dit zorgt voor optimal rijcomfort, zelfs op de meest oneffen terreinen. Indien uitgerust met de nodige opties voor wegtoelating, zijn alle kleine shovels toegelaten op de openbare weg.

mini shovelMet de joystick inching functie is het mogelijk om met een hoge olieflow te werken en toch een lage rijsnelheid te behouden. Ideaal om te werken met alle soorten aanbouwdelen, zoals een armmaaier of een werktuig gemonteerd aan de 3-puntshefinrichting aan de achterzijde.

De Pitbull Compact Loader is een unieke mini shovel in zijn soort. De kleine shovel wordt volledig geproduceerd in onze hyper­moderne fabriek in Etten-Leur. We gebruiken enkel en alleen de beste A-merk componenten om de kwaliteit te waarborgen. Dit zorgt voor lage operationele kosten, een lange levensduur en een hoge waardevastheid; aldus de fantastische mini shovel!

Waarover beschikt de mini shovel?

ROPS/FOPS VEILIGHEIDSDAK

Veiligheidsbeugel met veiligheidsdak is uit te breiden met polycarbonaat voor- en achterraam. De cabineversie van de kleine shovel is op aanvraag. 

P-Z GIEK

De mini shovel beschikt over een unieke giekconstructie die door gebruik van P en Z kinematica zowel een hoge uitbreekkracht als een optimale parallelheffing heeft. Deze zorgt ook voor een uitzonderlijke reikwijdte. Optioneel is een telescopische doorkijk giek te verkrijgen.

UITVALBEVEILIGING

Gepatenteerde uitvalbeveiliging, door middel van een schuif­constructie blijft deze te allen tijde binnen de kleine shovel. Zo heeft u geen last meer van uitzwaaiende beugels of deuren.

HYDRAULISCHE SNELWISSEL

Aankoppeldeel verkrijgbaar in 6 verschillende varianten. De mini shovel heeft een eindeloos assortiment aan accessoires en aanbouwdelen.

BANDENKEUZE VAN DE MINI SHOVEL

De kleine shovel heeft een ruim aanbod aan robuuste A-merk banden.

DANA SPICER ASSEN

U heeft de keuze uit 45% sper en 100% sper met interne parkeerrem, elektrisch te activeren.
Met een statische capaciteit van 12.000 kg per as.

DE MINI SHOVEL HEEFT EEN ERGONOMISCH LAGE INSTAP

Zo beschikt de kleine shovel over een optimaal gebruiksgemak.

VAST KNIKPUNT EN PENDELAS

Het vaste knikpunt in combinatie met de pendelende achteras zorgen voor een optimale stabiliteit in de mini shovel. De chauffeur van de kleine shovel zal geen nadelige effecten ervaren zoals bij een los knikpunt.

mini shovelJOYSTICK INCHING

Met de inching functie is het mogelijk om met een hoge olieflow te werken en toch een lage rijsnelheid te behouden. Deze instellingen zijn te bedienen via een mooi 7” full colour touch display. Hierop worden ook diagnoses weergegeven vanuit de unieke Pitbull Power Pack controller. Dit alles maakt het ook mogelijk om bijvoorbeeld een weegsysteem of cameraview te implementeren.

VERFPROCES EN COATING

Het hoofdframe van de kleine shovel wordt volledig gestraald voordat het meerlaagse verfproces toegepast wordt. De meeste verbindingsmaterialen hebben een zinklamellen coating ondergaan. Dit alles vormt een zeer duurzame corrosiebescherming. De afdekkappen van het motor­compartiment zijn uit RVS vervaardigd. De kappen voor de kleine shovels zijn verkrijgbaar in elke gewenste kleur.

LINDE RIJHYDRAULIEK

De mini shovel heeft een hogedruksysteem met gesloten circuit. De voorfilter is vervangbaar, hierdoor is vervuiling uitgesloten. De kleine shovel heeft een lange levensduur en hoge betrouwbaarheid.

HOGE CAPACITEIT WERKHYDRAULIEK

51 liter/minuut, 220 Bar, standaard 3e functie, modulair uitbreidbaar.

DANA SPICER PENDELAS

Hydrostatisch of elektrisch aangedreven pendelas. Dit is uniek voor de mini shovel naarmate er gesproken wordt over deze gewichtsklasse! De kleine shovel is voorzien van een planetaire eindvertraging.

 

De mini shovel beschikt over een breed aanbod aan motors

KUBOTA MOTOR

De 4-cilinder compacte Kubota motor is voor ons brede aanbod van mini shovels zeer betrouwbaar. Een groot voordeel is dat de motor een hoog koppel kan leveren bij een laag toerental. Dit zorgt ervoor dat de mini shovel minder trilt en krachtiger is in alle omstandigheden. De motor is tevens ook onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar in verschillende vermogens- en milieuklassen. Met deze stage 5 motoren voldoet u aan alle huidige emissienormen.

KUBOTA CRT mini shovel

Met deze nieuwste generatie Common Rail Turbo (CRT) motoren in combinatie met onze Pitbull Power Pack controller kan maximale efficiëntie bereikt worden. De Power Pack controller communiceert met de motor en het oliepompsysteem en zorgt ervoor dat optimale vermogens worden gevraagd en geleverd wanneer nodig. Bij het accelereren van de mini shovel zal dit ervoor zorgen dat het toerental wordt geboost tot het maximale, waarna het zich zal stabiliseren en het toerental naar beneden gaat. Deze goed uitgebalanceerde toerenregeling zorgt ervoor dat het brandstofgebruik van de mini shovel bijzonder laag is. Zoals u mag verwachten is deze uitvoering ook uitgerust met de unieke inching; hierdoor kan er met hoge olieflow gewerkt worden en toch behoud de kleine shovel een lage rijsnelheid.

EEN ELEKTRISCHE MOTOR

Speciaal voor Pitbull ontwikkelde over-gedimensioneerde onderhoudsvrije elektromotoren. Zorgen voor hoog start­koppel tot hoge rijsnelheid; van 0 tot 25 km/u volledig traploos. De rijmotor van de mini shovel is gekoppeld aan de vertrouwde Dana Spicer assenconfiguratie met maximale efficiëntie. De andere elektromotor is rechtstreeks gekoppeld aan een stille oliepomp voor de werkhydraulica. Deze pompen zijn gekend door hun lange levensduur en zeer laag geluidsniveau.

Beide elektromotoren worden onafhankelijk van elkaar aangestuurd vanuit de Power Pack controller. Hier kunt u op het 7” full colour touch display kiezen voor een eco of performance werkmodus. De elektromotoren worden gevoed door robuuste LiFePo4-batterijen 96V met uitzonderlijk lange actieradius. Standaard voorzien van een 220V lader, maar uit te breiden naar een 380V snellader. Al met al maakt dit de perfecte mini shovel voor al uw werkzaamheden.

 

Configureer zelf uw ideale mini shovel!

Ontdek de ruime keuze in gewichtsklassen, motoren en accessoires voor onze kleine shovels.

Op onze vernieuwde website vindt u onze unieke Pitbull configurator. In deze online omgeving stelt
u zeer eenvoudig en binnen enkele minuten zelf uw ideale mini shovel samen. Bij elke optie, keuze en wijziging geeft de configurator aan hoe uw mini shovel eruit komt te zien. U ziet actuele prijzen en lopende acties, bijvoorbeeld inruilmogelijkheden van uw huidige compact loader. Met één druk op de knop vraagt u direct een offerte aan en wij brengen u in contact met uw dichtstbijzijnde dealer of een medewerker van ons verkoopteam. Waar wacht u nog op?

SERVICE STAAT BIJ ONS OP DE EERSTE PLAATS

Ons landelijke dealernetwerk staat altijd voor u paraat met snelle en betrouwbare service. Het team van Peeters Group staat klaar om te helpen met al uw vragen over onze producten en diensten. Bel of mail ons via onderstaande contactgegevens en wij nemen z.s.m contact met u op.

> Zie ook
https://www.youtube.com/watch?v=_O_A4TMuxXs