Peeters Group introduceert de eerste (online) configurator

Peeters Group introduceert volgende week op de Agritechnica in Hannover weer een nieuwe innovatie. Op de Agritechnica wordt namelijk de eerste online configurator geïntroduceerd. Met deze innovatieve tool kan de boer zelf zijn gewenste machine samenstellen. Hierdoor krijgt de boer een maatwerk machine die 100% aansluit bij zijn wensen.

De online configurator

Binnen de Peeters Group is jaren geleden het idee tot stand gekomen om een tool te ontwikkelen waardoor de boer zelf zijn landbouwmachines samen kan stellen. Het idee erachter is dat iedere boer een maatwerk landbouwmachine nodig heeft voor een optimale bedrijfsvoering. Het juiste type landbouwmachine is namelijk afhankelijk van het aantal dieren, de oppervlakte, de hoogte en breedte van de schuren en stallen, toepassing bij dag of nacht, etc.

Uniek aan de configurator van Peeters Group is de gebruiksvriendelijkheid, het overzicht en de snelheid waarmee de boer zelf zijn machine kan samenstellen. ‘‘Om deze voordelen te realiseren hebben we veel tijd en energie gestoken in het ontwikkelen van de configurator’’, aldus Dannie Peeters (eigenaar Peeters Group).

 

De online configurator uittesten van Peeters Landbouwmachines

Introductie op de Agritechnica Hannover

Op de Agritechnica van 10-16 November 2019 in Hannover kunnen de dealers en eindgebruikers voor het eerst kennis maken met de configurator voor onze (landbouw)machines. Na de Agritechnica zal Peeters Group op zeer korte termijn een groot aantal nieuwe landbouwmachines toevoegen aan de configurator. Bijvoorbeeld de nieuwste innovatie: de eerste Topliner voermengwagen met 3 vijzels! Peeters Group beschikt al over een volwaardige lijn voermengwagens met 1-4 vijzels, maar nu ook binnen de Topliner serie. Bent u benieuwd naar de voordelen van de nieuwste Topliner en naar de configurator? Bezoek dan de stand van Peeters Group, Hal 25 stand D23.

Samenwerking met dealers

Samen met haar dealers wil Peeters Group de boer nog beter van dienst zijn door middel van de online configurator. De configurator geeft de dealer namelijk een tool in handen om de klant optimaal van dienst te zijn. Onze dealers kunnen samen met de boer de machine samenstellen en vervolgens direct bestellen bij Peeters Group. ‘‘Dit zorgt voor gemak, snelheid en een lage foutmarge’’, aldus Dannie Peeters.

Snellere levertijden

De configurator heeft ook een positief effect op de interne processen bij Peeters. Doordat wij nu specifiek de wensen van de boer weten, verlagen we de foutmarges. ‘‘Dit zorgt ervoor dat we sneller én nog beter de ideale landbouwmachine voor de klant kunnen produceren’’, aldus Sjors van Deursen (commercieel directeur Peeters). Dit zal ten goede komen aan de levertijden. Bij de lancering zijn de volgende machines op dit moment te configureren:

De Toekomst van de online configurator

De visie van Peeters Group is dat iedere boer wereldwijd zeer eenvoudig zijn optimale landbouwmachine moet kunnen samenstellen met onze configurator. Om dit te realiseren is het team van engineers druk bezig met het designen en klaar maken van de nieuwste machines voor deze configurator.