Peecon dumper – Cargo gronddumper

Metamorforse Peecon gronddumper

De Peecon Gronddumpers hebben een metamorfose gekregen. De kwalitatieve Peecon Gronddumpers worden al jarenlang geproduceerd door Peeters Group. Met het oog op de vele veranderingen in de Europese wetgeving hebben de machines nu diverse aanpassingen gekregen om te voldoen aan de strenge wegtoelatingseisen. Lees in dit bericht meer over de Cargo Gronddumper en over de richtlijnen van Europese Verordering omtrent aanhangers en getrokken werktuigen.

 

Gronddumper

De Cargo Gronddumper

De Cargo Gronddumper is speciaal ontworpen voor het echte zware werk. Door diverse eigenschappen zijn de kiepwagens erg duurzaam en presteren uitstekend onder zware omstandigheden. Zo zijn de bak en achterklep van de kiepwagens volledig vervaardigd uit Hardox 450 met een dikte van 6 mm en is de Cargo voorzien van een origineel Tridec onderstel. 

Het draait bij een kiepwagen natuurlijk om het kiepvermogen, het volume, de gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid. De Cargo Gronddumper scoort uitstekend op deze punten:

  • De kiepwagen heeft namelijk 34 ton laadvolume
  • De wagen beschikt over oversized hydraulische cilinders met silent block ophanging wat de grote kiepcapaciteit garandeert
  • Een optimale positie kiepcilinder dat zorgt voor benutting maximale capaciteit
  • De grote volume pomp en grote toevoerleidingen naar de hard chromen kipcilinder garandeert de hoge kipsnelheid.
  • Tijdsbesparing door 2 x zo snelle daalsnelheid door dubbele retour

Overige specificaties kiepwagen:

Naast bovengenoemde uitstekende eigenschappen beschikt de Cargo Gronddumper over meerdere voordelen. Door bijvoorbeeld het unieke design is er een nauwkeurig en betrouwbaar weegsysteem geïntegreerd om overbelading te voorkomen. Dit weegsysteem is nu voor een extra gereduceerd tarief te bestellen; slechts €2.999,-. 

Hiernaast beschikken de Cargo kiepwagens over:

  • BPW assen uitgerust met gietstalen fusees
  • Dankzij de slepende fusee stuurassen is een enkele stuurstang voldoende wat resulteert in minimaal onderhoud en gegarandeerde veiligheid
  • Bijkomend voordeel is het aankoppelgemak.
  • De zeer betrouwbare hydraulische sturing is ook elektrisch te verkrijgen.
  • Buitenkant bak is gestraald, gechopperd en meerlaags met lak gespoten

Europese Verordering 167/2013

Zoals hierboven al beschreven, heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ( I&W) ervoor gekozen om de nieuwe Europese verordening te implementeren in de Regeling Voertuigen. Dit betekent dat de Peecon Cargo Gronddumpers aan strenge eisen en goedkeuringsplicht moeten voldoen. Dankzij een metamorfose heeft Peeters Group de kiepwagens aangepast waardoor ze volledig voldoen aan de strenge wet- en regelgeving én aan de wensen van de boer. 

Wat houdt de wetgeving precies in? Iedere nieuwe trekker, aanhanger en getrokken werktuig moet een goedkeuring ondergaan voor toelating op de openbare wegen. Om de klant te ontzorgen kan men nu bij de aanschaf van de Cargo Gronddumper bij Peecon direct een toelating aanvragen. Dit scheelt tijd, energie en rompslomp. 

Conform de Europese verordering is de maximale breedte zonder markering 2,55m. De Cargo kiepwagens voldoen aan deze én aan de aan overige wegtoelatingseisen, zoals het remsysteem. Tot slot biedt de Cargo kiepwagen ook nog extra voordeel voor de boer. Zo voorkomt de boer bijvoorbeeld overbelading en eventuele hoge boetes door het nauwkeurige meetsysteem.

Configurator – een cargo gronddumper zelf samenstellen

De aanschaf van een robuuste kiepwagen is een weloverwogen keuze. Om de juiste keuze te maken en achteraf geen spijt te krijgen van ontbrekende opties heeft Peeters Group de aangepaste Cargo Gronddumpers toegevoegd aan de online configurator. Hierdoor kan iedereen nu online een maatwerk kiepwagen samenstellen die precies voldoet aan je wensen en eisen. Het eindresultaat is een configuratie die de klant vervolgens met zijn dealer of productadviseur van Peeters Group kan bespreken. 

Last but not least

Door de efficiënte productie, mede dankzij de configurator en inkoopbeleid, worden de hoogste kwaliteit gronddumpers tegen zeer concurrerende prijzen in de markt gezet. Een groot bijkomend voordeel is dat de Peecon Cargo’s een hoge restwaarde hebben. Een prima investering dus!