Gebroeders Coremans Grondwerken en Peeters Group

Al sinds de oorlogsjaren is Coremans actief als loon- en grondwerkbedrijf. Met de toetreding van de derde generatie vanaf 1999 blijft het familiebedrijf gestaag groeien. Met 70 vaste medewerkers bedient Coremans een groot scala aan opdrachtgevers in diverse branches. Coremans werkt in een groot werkgebied met de focus in het zuiden van Nederland en het noorden van België.

Coremans kwam voor het eerst in aanraking met Peeters Group door de zoektocht naar een gronddumper. De eerste Peecon 2-assige gronddumper in gebruik bleek een succes en werd al snel te klein bevonden. De 2-asser werd ingeruild bij bestelling van 3 stuks nieuwe 3-assige gronddumpers.

Inmiddels draaien de wagens ruim 10 jaar mee in het uitgebreide machinepark van Coremans dat bestaat uit meer dan 100 machines. Onlangs is een kleinere dumper met een laadvermogen van 13 ton toegevoegd aan het gamma. Deze kleinere dumper wordt gebruikt bij wat kleinschaligere projecten.

De samenwerking

De samenwerking gaat twee kanten op. Bij de bouw van de nieuwste fabriek van Peeters in Etten-Leur heeft Coremans de grondwerken verricht. Een goede combinatie: kwaliteit en service staan voor beide bedrijven voorop.

Compacte mini shovels

De vraag naar compacte mini shovels werd bij Coremans steeds groter, ook vanwege het (machinale) straatwerk wat steeds vaker verricht wordt. Waar Coremans op de grotere werken geen probleem had om met de grote wielladers te bevoorraden, werd dit op de kleinere werven steeds moeilijker. Vanwege de jarenlange goede relatie was het voor Coremans een kleine stap om het machinepark uit te bereiden met een Pitbull X27-45.

 

 

De ideale toevoeging!

De Pitbull Compact Loader is een ideale toevoeging. Bram Coremans geeft aan dat hij nu overal voor gebruikt wordt. “Een pak stenen bij rijden van 1.500 kilo is geen probleem!” Dat de Pitbull makkelijk in gebruik is noemt Bram een groot bijkomend voordeel aangezien hij steeds een andere bestuurder heeft, dit maakt de Pitbull multi-inzetbaar volgens Coremans.

De Pitbull wordt onder andere gebruikt voor het bij rijden van grote pallets stenen, het invegen van straatwerk, kleinschalig grondwerk en het laden en lossen van materieel op de bouwplaats en op het bedrijf in Breda. Een mooie samenwerking tussen Coremans en Peeters die door kwaliteit en vertrouwen een mooie toekomst tegemoet kan zien.